Smažená pašerácká kapsa “Pašerák”

Smažená pašerácká kapsa "Pašerák"
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    40 min

Češi milují smažená jídla. Ať už se jedná o řízek, smažené sýry nebo právě hospodskou specialitu, které lidově nikdo neřekne jinak než pašerák.

Smažená pašerácká kapsa “Pašerák” je velmi podobný pokrmu Cordon Bleu. Jedná se o plátek masa, který je plněný náplní tvořenou nejčastěji šunkou a sýrem. Celá naplněná kapsa se poté ještě obalí v trojobale a pravý pašerák se podává zalitý tatarskou omáčkou a posypaný strouhaným sýrem. Tuto kalorickou bombu navíc servírujeme s hranolky nebo v odlehčenější verzi s bramborami. Je jen na vás z jakého masa si pašeráka připravíte.

Smažená pašerácká kapsa “Pašerák” suroviny:

  • 4 kuřecí prsa nebo vepřové plátky (pečeně)
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky sýra
  • sůl & pepř
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • olej na smažení
  • strouhaný sýr k podávání
  • tatarská omáčka k podávání
  • příloha: hranolky, brambory, krokety…

TIP: Doporučuji k přípravě pašeráka použít kuřecí maso. Je rychleji hotové, takže se snižuje riziko, že budete mít maso syrové.

Různé druhy náplně do pašeráku

Neexistuje ucelený recept s přesně daným množstvím surovin, takže pašerácká kapsa se může lišit podle hospody, domácnosti nebo stravovacího zařízení, které jej nabízí. Tipy na náplně do pašerácké kapsy, které mezi sebou můžete libovolně kombinovat:

  • orestované žampiony
  • niva, Gouda, Eidam
  • nakládané kápie
  • sušená rajčata
  • šunka, slanina, salám
  • beraní rohy, chilli papričky

Postup přípravy pašerácké kapsy

  • Kuřecí maso: kuřecí prsa si okrájejte tak, aby vám zbylo pouze samotné prso bez nadbytečného masa. Nyní ostrým tenkým nožem vytvořte v prsu kapsu, kterou naplňte srolovaným sýrem se šunkou. Pokud vám tento způsob nevyhovuje, tak vytvořte závitek stejně jako u vepřového masa.
  • Vepřové maso: Ukrojte dostatečně silný plátek masa, který rozklepejte a poté do něj zabalte plátek šunky a sýra. Jakmile závitek smotáte, spíchněte ho párátky nebo špejlí.
  • Hotové plněné pašeráky osolte, opepřete a klidně přidejte koření, které máte rádi. Nyní je obalte v klasickém trojobale. Kapsu obalte v hladké mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Doporučuji udělat 2 vrstvy s tím, že u druhé vrstvy už neobalujete v hladké mouce.
  • Nyní si připravte dostatečně hlubokou pánev nebo hrnec na smažení. Pašerák je dobré smažit ve fritovacím hrnci. Pokud však dáte olej do pánve zhruba do poloviny výšky kapsy, tak by se měl dostatečně osmažit. Olej si rozpalte a pašeráky v něm osmažte z obou stran. Nesmažte na příliš vysokou teplotu, aby se maso stihlo propéct.
  • Hotový pašerácký řízek podávejte s hranolky. Servírujte tímto způsobem: pašerák polijte tatarskou omáčkou a na vrch posypte štědrou porcí strouhaného sýra.

Chutnala vám smažená pašerácká kapsa? Vyzkoušejte také:

 

 

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • Dajda

      Hned bych si dala 😀 luxus.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.